Kako postaviti naljepnicu u 9 koraka!

Alat koji će vam pomoći kod postavljanja vinyl naljepnice:


1. korak: PORAVNAVANJE
Za poravnavanje koristite čvrsti predmet kao što su npr. kreditna kartica ili špatula. Povlačite karticu čvrsto preko čitave naljepnice u jednom smjeru.

2. korak: PRIPREMA PODLOGE
Kako bi se naljepnica što bolje zalijepila za vaš zid morate imati čistu i suhu površinu. Obrišite suhom krpom zid prije nego što počnete. Ako je vaš zid nedavno bojan, morat ćete pričekati 14 dana kako bi se boja u potpunosti osušila.

3. korak: POZICIONIRANJE
Prije nego što zalijepite naljepnicu, morat ćete je pozicionirati na zidu pomoću samoljepljive trake kako biste provjerili da li ste zadovoljni položajem naljepnice na zidu.

4. korak: PODJELA
Kada ste zadovoljni s pozicijom naljepnice na zidu, zalijepite traku preko sredite kako biste podijelili dizajn u manje sekcije.

5. korak: SKIDANJE PODLOGE
Nakon što ste odlijepili podlogu sa stražnje strane naljepnice, odrežite je škarama.

6. korak: LIJEPLJENJE 1
Pritisnite naljepnicu na zid koristeći plastičnu karticu i njome pritisnite od sredine prema vanjskim rubovima.

7. korak: LIJEPLJENJE 2
Sada na drugoj strani odstranite ljepljivu traku i ostatak papira sa stražnje strane naljepnice. Ponovite isti postupak kao i u prethodnom koraku.

8. korak: LIJEPLJENJE 3
Kada je naljepnica na zidu, pažljivo uklonite foliju počevši od jednom ugla. Učinite ovo polako, tako da ako mali dio naljepnice ostane na foliji, možete ga gurnuti i zalijepiti natrag na zid.

9. korak: MJEHURIĆI
Na površini naljepnice može se pojaviti mjehurić zraka nakon što je naljepnica na zidu. Ne brinite, sve što trebate učiniti jest probušiti ga pribadačom te zatim zagladiti prstom.