0 Items - 0.00  (0.00 kn)
  • Nema proizvoda u košarici.

Blog

10 trikova i savjeta za slike na zidu

10 trikova i savjeta za slike na zidu

Aranžiranje sika uvijek je jedan od izazova s kojima smo suočeni kada imamo veću ili manju količinu dragih slika na platnu koje bismo voljeli istaknuti na zidu.

Načela poput ravnoteže, balansa, proporcija i ritama bitna su kod postavljana slika na zidu. Donosimo vam 10 trikova i savjeta te što trebate imati na umu prilikom postavljanja slika.

Trik_2_print4ever

1. Obratite pozornost na oblik vašeg zida. Zid je poput platna kojeg ćete oslikati vašim najdražim fotografijama. Neka on diktira oblik i rasporeda slika.

Trik_1_print4ever

2. Veliki zidovi zahtijevaju velike točke interesa. Na njih možete objesiti jedno platno većih dimenzija ili grupiranjem nekoliko slika postići jednaki značaj. Podesite sliku obliku zida, širokim zidovima namijenite platno po širini, a visokim zidovima po visini.

Trik_3_print4ever

3. Postavite slike simetrično tako da okviri svih slika budu poravnati po istoj visini. Ovim pristupom postiže se balans, ravnoteža i ujednačenost.

Trik_4_print4ever

4. Kada imate nekoliko slika različitih oblika i veličina, tada je asimetrično aranžiranje idealno. Tajna je u tome da se slike postave što bliže jedna drugoj. Držite mali razmak između slika ili ih postavite tako da djelomično prekrivaju jedna drugu.

Trik_5_print4ever

5. Neka umjetnost na vašim zidovima inspirira boje sobe. Izvucite iz vaših slika najdraže boje kako biste inspirirali paletu boja kojima uređujete vaš interijer. Počnite sa slikom koja će vam dati polazišnu točku za shemu boja sobe.

Trik_6_print4ever

6. Kombinirajte i miješajte različite elemente na zidovima. Slike na platnu i ogledala lijepo popunjavaju velike zidove. Ovo je odličan trik kada želite vaš prostor učiniti većim i prozračnijim.

Triptih_7_270px

7. Objesite ogledala na isti način na koji biste objesili i slike na zidu. Ona su odlična u tamnim i malim prostorima. Reflektiraju svjetlost te dodaju živost prostoru.

Trik_8_print4ever

8. Nemojte se bojati objesiti sliku izvan razine očiju (pravilo od 150 cm od poda  koje se savjetuje kod postavljanja slika na zidu). Postavite slike uravnoteženo tako da korespondiraju s prostorom.

Triptih_5_270px

9. Ne morate imati najskuplje umjetnine na zidu da biste postigli predivan izgleda vašeg interijera.

Trik_10_print4ever

10. Ostavite prazan prostor između aranžmana kao bi vaš zid “disao”. Prazan dio zida je jednako važan kako i popunjen dio zida. Oduprite se porivu da objesite i popunite sve zidove u prostoru.

Centar za postavke privatnosti

    Enter your keyword